Hvad vil det sige at skrive en god opgave?

Det kan være svært at gå i gang med at skrive en stor opgave. Uanset om det er SRP i gymnasiet, bacheloropgave eller noget helt andet, så kan det virke ganske uoverskueligt. Man kan hurtigt miste overblikket, så hvad kan man gøre for at holde det? Og hvad giver et godt færdigt produkt?

Hav den rigtige indstilling

Når man skal skrive en god opgave, skal man have en god indstilling. En god indstilling vil sige, at man går ind til projektet med gåpåmod. Det hjælper ikke noget at man føler sig tynget ned af tidligere karakterer. Tværtimod skal man tage det som en udfordring, der er værd at tage op. Det kan også være, at du er ved at være rimelig træt af din studiegruppe og bare gerne vil have afleveret bacheloren og komme videre. Der har man efterfølgende hørt om mange som, efter afleveringen, slet ikke synes studiegruppen var så værst igen. Se det gode i gruppen og hvad den kan give dig, så går skrivningen og processen også meget lettere.

Hold overblikket

Selvom det kan være svært ved større opgaver, er det lige så vigtigt at kigge på det egentlige overblik, som det er at skrive opgaven. Særligt hvis man er flere der skriver sammen, for så kan opgaven let gå i alle mulige retninger. Så hvis man enten sætter sig ned alene eller sammen med ens gruppe, alt efter opgave, og laver en plan over overskrifter og emner, så går selve skrivningen igen meget lettere. Det er også noget censorerne vægter meget på, da det er dem som skal sidde med den samlede læseoplevelse.

Grundig gennemlæsning

Sidst men ikke mindst er det vigtigt med en afsluttende gennemlæsning og korrekturlæsning. For en flydende og velformuleret tekst er med til at skabe en god læseoplevelse. Hvis man grundigt gennemlæser sin opgave, kan man også se i teksten, hvordan ens tanker ofte har sprunget rundt. Hvis man synes det er svært at rette kommatering og stavelser, kan man både benytte sig af den gode gamle kryds og bolle metode fra folkeskolen. Hvor der skal sættes et kryds under grundleddet i en sætning og bolle under udsagnsleddet. I en sætning skal dette gerne optræde to gange, og i midten af disse kan man altså sætte et komma. Man kan også gøre brug af professionel hjælp, til at gennemlæse det færdige produkt.