3 gode råd til dig, der er kommet til skade med dit knæ

Har du været så uheldig, at du for nylig er styrtet og har slået dit knæ gevaldigt? Er du i tvivl om, hvad du skal gøre i forbindelse med dit uheld og føler ikke helt, at du får meget støtte fra lægerne eller andre fagpersoner? Det kan være frustrerende at opleve, at man har smerter og noget er galt med kroppen, uden at man oplever, det bliver taget seriøst. Artiklen har derfor samlet 3 råd til dig, der er kommet galt afsted, og som har brug for noget vejledning til, hvordan man forholder sig.

Få undersøgt dit knæ grundigt

Hvis man er kommet galt afsted med knæet, og det bliver ved med at gøre ondt, kan det være en rigtig fin idé at få det undersøgt. Hvis ikke lægerne er samarbejdsvillige, er der mulighed for, at man kan betale for en privat MR-scanning. I den forbindelse er det naturligt, at man spørger sig selv, hvad koster en mr scanning – det kan man heldigvis undersøge og tage stilling til, om man ønsker at betale. Så kan scanningen blandt andet vise, om der er sket skade på menisk eller korsbånd.

Kontakt din forsikring

Det er vigtigt, at man kontakter sin forsikring, når man er kommet grimt til skade. Derfor bør du undersøge, om du har tegnet en ulykkesforsikring, og hvordan den kan dække dig, når du er kommet til skade. Det er forskelligt, hvordan ulykkesforsikringer dækker én, men det er ofte en god idé at kontakte dem og tage en samtale med dem om, hvordan de kan hjælpe i situationen.

Derudover kan du undersøge, om du har en sundhedsforsikring, som kan hjælpe med noget i forbindelse med skaden på dit knæ. Blandt andet kan en sundhedsforsikring i mange tilfælde hjælpe med genoptræning og eventuelt betaling af private undersøgelse som en mr-scanning, hvorfor det er relevant at tale med dem, hvis du har en forsikring.

Giv det tid

Det er vigtigt at give knæet lov til at hele, når du er kommet til skade med det. Der kan være mange skader, som kan give længerevarende problemer i knæet, hvis ikke man behandler det ordentligt, når det er kommet til skade. Ved at lade knæet hele i den tid, det tager, hjælper du processen på vej og risikoen for forværring er mindre end hvis du aktivt bruger knæet.