Derfor bør du tage et førstehjælpskursus

Et førstehjælpskursus er et vigtigt kursus for stort set alle mennesker – og det er faktisk uanset om man tager kørekort, har ansvar for børn eller dyrker søsport. Det kan nemlig være med til at redde liv, når man kan førstehjælp – både i trafikken, men også i hverdagen.

Du er klar, når uheldet er ude

Man kan hurtigt komme ud for en situation, hvor der sker akut opstået sygdom, hjertestop eller skader – og med et førstehjælpskursus er man godt rustet til at kunne klare det – både fysisk og psykisk. På et førstehjælpskursus lærer man nemlig alt fra hjertelungeredning og brug af hjertestarter til behandling af diverse skader – og så lærer man også, hvordan man skal reagere og opføre sig. Hvis der skulle ske en ulykke, er du derfor klar til at hjælpe til – og det kan bl.a. bidrage til at mindske skaden og reducere personens helbredelsestid – og så kan det faktisk i sidste ende redde liv. Hvis du f.eks. går i gang med hjertelungeredning og hjertestarter på en person med hjertestop, kan du faktisk holde liv i vedkommende, indtil ambulancen når frem – noget, som bestemt ikke ville være sket, hvis der ikke blev gjort noget.

Du kan tage dig af skader

Når du tager et førstehjælpskursus, lærer du ikke kun, hvordan du bruger en hjertestarter og foretager hjertelungeredning. Du lærer i høj grad også at tage dig af skader i forbindelse med ulykker, f.eks. knoglebrud, blødninger, temperaturpåvirkninger samt kemiske påvirkninger. Du kan altså også hjælpe i ikke-livstruende situationer, og det er især en god evne at have, hvis du f.eks. har ansvaret for andre mennesker, enten hvis du arbejder med andre mennesker eller selv har børn derhjemme.

Du kan ikke tage kørekort uden

I mange år har et førstehjælpskursus været en integreret del af at tage kørekort – og det er heller ikke noget, der kommer til at ændre sig. Der kommer kun større krav til førstehjælp – og måske endda også genopfriskning af førstehjælp for almindelige bilister, hvis der bliver ændret på kravene. Du kan derfor ikke tage et kørekort uden at tage på et 8-timers førstehjælpskursus først – og det er faktisk uanset om du skal i gang med at tage kørekort til bil, motorcykel, knallert, bus eller lastbil. Selvom det på nuværende tidspunkt kun er et krav at tage et førstehjælpskursus i forbindelse med at tage kørekort, så ville det dog være en god idé at tage på et genopfriskningskursus omkring hvert andet år for at være sikker på, at man stadig kan huske, hvordan man skal handle, hvis man overværer en ulykke i trafikken.

Der er altså mange gode grunde til at tage på et førstehjælpskursus – om du så skal i gang med kørekort eller ej. Det kan hjælpe dig med at hjælpe andre og endda med at redde liv. Vi anbefaler derfor at du tager et førstehjælpskursus hos Nordic First Aid. De tilbyder et hav af forskellige førstehjælpskurser, så du er godt dækket ind, hvis uheldet skulle være ude.