Derfor skal du have diesel additiv i garagen

Hvis du har bil, bør du altid have diesel additiv liggende i garagen eller værktøjskassen. Men hvis du ikke er en haj til biler, ved du måske ikke, hvad det er. Bare rolig! Vi gennemgår, hvad det er, hvordan det bruges, og hvorfor det er så vigtigt at have liggende og klar til brug.

Vedligehold din bil med diesel additiv

Diesel additiv sørger for at vedligeholde din bil og optimere motorstyrken. Additiver fungerer lidt ligesom vitaminer til køretøjets motor – for ja, det kan også bruges til andet end biler. Motorens ydeevne i forbindelse med korrosion og temperaturskift sikres, og additivet hjælper med at reducere brændstofforbruget på køreturene. Sagt på en simplere måde er diesel additiv en dieselrens, som rengør og plejer motoren. Du kan købe diesel additiv til diesel-, benzin- og hybridbiler, selvom navnet kan lyde begrænsende. Additivet både smører og renser motorens indsprøjtnings- og rensesystem samt selve tanken, ventilerne og køretøjets forbrændingskammer. Det er ikke strengt nødvendigt at tilføje et additiv, men det kan godt betale sig i det lange løb. Du får nemlig nemmere ved at holde motoren ren, og bilen vil køre bedre i længere tid.

Sådan bruger du diesel additiv

Et additiv er kemiske tilsætningsstoffer, der i ret små mængder er blevet tilføjet til brændstoffet, og som hjælper motoren med både rengøring og ydeevne. Det er ikke strengt nødvendigt at tilsætte, men det blødgør affaldsstofferne fra forbrændingen, så de i større grad brændes af, og motoren holdes mere ren. Additivet får altså motoren til at opføre sig lidt som en selvrensende ovn. Det er utrolig nemt at bruge et additiv – alt, du skal gøre, er at tilføre det, før du tanker og lade det passe sig selv. Nogle dieselolier har allerede additiver tilsat, så sørg for at vide, hvad du putter i din bil, før du køber diesel additiv.

Beregn mængden af diesel additiv

Diesel additiv kan købes i forskellige størrelser, men du kan selv regne ud, hvor meget du skal bruge. Til 50 liter diesel skal du bruge ca. 0,5 dl – det svarer til en enkelt målstreg på dunken, det sælges i. Bemærk, at det kan variere fra mærke til mærke, så læs altid brugsvejledningen. Der sker ikke det store, hvis du kommer til at dobbeltdosere de første gange – faktisk kan det hjælpe med hurtigere at fjerne aflejringerne, der allerede er i motoren. Læs selv mere herom hos weboil.dk, der forhandler en lang række additiver.