Drømmetydning afslører dit sjæleliv

Dine tænder falder ud. Du er din kæreste utro. Du bliver jagtet. 

Alle mennesker drømmer, men nogle drømme går igen på tværs af kontinenter og kulturer. Disse drømme har derfor fanget vores opmærksomhed og er igennem historien blevet tolket og tillagt særlig betydning og værdi. 

Klassisk drømmetydning

Tolkning af drømme kaldes drømmetydning og her er et udsnit af, hvad klassisk drømmetydning siger om dine drømme.

Hvis du bliver jagtet i en drøm, er forfølgeren typisk et symbol på et gammelt traume eller problem, som du ikke har fået løst. At blive jagtet af sig selv er ofte et tegn på depression eller selvbebrejdelse.

Drømme om at falde ned fra noget vil ofte være et symbol på, at du har taget en chance i dit liv, og at du nu frygter de risici, der er forbundet med det. Drømmene kan dog også være et tegn på, at du er stresset og har mistet kontrollen.

Når du er faret vild i dine drømme, er det et symbol på, at du er utryg ved en situation, der er fremmed for dig. Det kan fx være, at du er overbebyrdet og stresset og ikke lytter efter dine egne behov.

Hvis dine tænderne falder ud ad munden på dig i dine drømme, er det et symbol på at tabe ansigt. Tabte tænder kan også være et symbol på, at du har lidt nederlag, eller at nogen har trådt på din stolthed.

Hvis du i din drøm flyver, er det et symbol på, at du føler dig fri – måske fordi du lige har løst et svært problem eller er kommet fri af en stor byrde. Men hvis du er bange for at falde ned, kan drømmen også være et symbol på, at der er en situation, du ikke kan håndtere. 

Drømmetydning i videnskaben

Drømmetydning har også været brugt af psykiatere som fx Sigmund Freud, der mente, at drømme var en vej ind til det ubevidste. 

Moderne videnskab har også set på drømme og afsløret, at de kan fortælle noget om vores evner. Eksempelvis kan klare drømme – hvor du i din drøm ved, at du drømmer – være er et tegn på logisk sans. 

Læs nærmere omkring drømmetydning

Drømme sker i REM-søvnen

Når vi drømmer, sker det i REM-søvnen, der som regel følger efter dybere søvn og er et af de sidste søvnstadier en en søvncyklus. En god nats søvn er generelt vigtigt for vores helbred, da det restituerer krop og hjerne. Flere faktorer kan dog gøre det svært at få en god nats søvn fx overvægt. Overvægt kan nemlig presse vejrtrækningen og stresse kroppen, så det er svært at falde i søvn. Du kan tjekke dit eget BMI-tal og blive klogere på, om du har for mange kilo på kroppen. 

Læs mere om BMI lige her.