Få hjælp til dine problemer med pletskaldethed

Håret er en stor del af de fleste menneskers identitet, hvorfor det kan store gener og store udfordringer for din selvtillid, hvis du begynder at opleve problemer med pletskaldethed.

Pletskaldethed kan skyldes en sygdom kaldet alopecia, som får dit immunsystem til at angribe dine egne hårceller, selvom de er helt raske. Sygdommen er ikke farlig for dit overordnede helbred, men det kan som nævnt have store konsekvenser for den berørte på et psykisk niveau.

Desværre er alopecia forholdsvis normalt, og det anslås, at cirka 1,7 % af alle danskere på et eller andet tidspunkt i livet vil blive ramt af sygdommen. Det er dog typisk børn og unge, som får sygdommen, hvor den rammer begge køn, men den kan også ramme dig, når du er ældre.

Kan pletskaldethed behandles?

Der findes desværre ikke mange gode behandlingsmuligheder for dig, der har fået alopecia. De behandlingsmulighede, der findes, er ikke effektive, og ofte er bivirkningerne ikke særligt rare at leve med.

Den gode nyhed er dog, er der i mere end 80 % af tilfældene opstår spontan hårvækst inden for et år efter sygdommens udbrud. Derfor er det bedst at vente, hvis du oplever pletskaldethed, for der er gode chancer for, at dit hår kommer tilbage af sig selv igen.

Få en paryk og genvind din selvtillid

Desværre er det ikke altid, at håret kommer igen efter alopecia, og for andre kan det være en stor udfordring at komme igennem en dagligdag med en utilfredsstillende hårpragt, mens håret gror tilbage igen.

Derfor vælger mange med pletskaldethed at gå med paryk, da det giver dig mulighed for at få det hår, du savner. Der findes heldigvis rigtig mange gode muligheder for at få en virkelighedstro paryk, så folk omkring aldrig kommer til at lægge mærke til, at du går med paryk i stedet for dit eget hår.