Geomatic’s ejendomsværdimodel til private boliger og ejendomme

9. oktober 2021

Ønsker du at beregne din ejendomsværdi på en nem, sikker måde? Så bør du tage et kig på Geomatic’s ejendomsværdimodel.

Geomatic’s ejendomsværdimodel beregner den estimerede ejendomsværdi på en bolig på mere end 1,6 mio. boliger i Danmark. Den har et performance-niveau, hvor mindst 75% af boligerne estimeres inden for +/- 20% af den pris, den handles til. Geomatic’s ejendomsværdimodel består af mange datapunkter, hvilket er med til at sikre præcision for dig. Valideringen af Geomatic’s ejendomsværdimodel er baseret på faktiske handler, hvor der er en markering af, at datakvaliteten på handelsprisen er i orden. For hver handelspris bliver der sat et flag, der indikerer, hvorvidt handelsprisen er valid eller ej ud fra bestemte kriterier. Valideringen tager ikke hensyn til forskellige geografiske områder i Danmark, men sammenligner alt. Der er områder, hvor performance er endnu bedre end den gennemsnitlige og tilsvarende dårligere.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her ud af hvad er min bolig værd?

Hvad kan du bruge Geomatic’s ejendomsværdimodel til?

Nogle kunder bruger Geomatic’s ejendomsværdimodel som primært opslag for at analysere ejendomsværdi eller for at kunne segmentere ud fra det hos eksempelvis ejendomsmæglere eller forsikring. Andre kunder bruger det som supplerende opslag eller ekstra validering af modeller til eksempelvis risk-modellering og analyser af kreditværdighed i den finansielle sektor. Nogle bruger det også som delelement i opbygning af business analytics-modeller eller til analyser af økonomiske trends i et område. Der er altså masser af gode grunde og muligheder for at bruge Geomatic’s ejendomsværdimodel, og du kan med stor fordel give dig i kast med denne smarte model.

Sådan fungerer modellen

Modellen er opbygget af fire modelgrupper, der vægter en boligs karakteristika i kombination med prisudvikling, solgte sammenlignelige boliger i nabolaget og afslagsprocenter i nærområdet. Modellen bygger på store mængder data, som samles i fire modeller. Disse fire modeller samles til sidst i den endelige model, som beregner boligens estimerede ejendomsværdi i en vægtet pris. Den vægtede pris vægter boligens karakteristika i kombination med prisudviklingen, solgte sammelignelige naboer og afslagsprocenter i nærområdet. Derudover tager den vægtede pris højde for historiske priser for den pågældende ejendom, samt den generelle stigning og fald i ejendomspriser i det pågældende postnummer.