Giv din restitution et boost med en massagegun

Danskerne er rundt omkring i landet godt i gang med at dyrke motion. Det øgede fokus på motion og helbred har fået nogle danskere til at tænke i sundere baner, og det er selvfølgelig en positiv ting. Desværre løber nogle ind i diverse skader, hvilket brat kan sætte en stopper for motionsglæden. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at minimere risikoen for skader.

Grundig opvarmning, udstrækning og varieret og kontrolleret træningsmængde er alle sammen ting, du kan tage fat i. Der findes dog også et hav af forskellige produkter, der kan afhjælpe de irriterende muskelsmerter. Det kunne eksempelvis være en massagebold, en foamroller, træningselastikker med mere. Men nu er der kommet endnu en gadget på markedet – nemlig en massagegun.

Hvad er en massagegun?

En massagegun har i lang tid været brugt indenfor blandt andet fysioterapien. Den stimulerer musklerne lidt på samme måde som en rigtig massage, og øger blandt andet blodgennemstrømningen, hvilket fremmer din krops restitutionsproces. Den kan også hjælpe med at løsne op for stramme muskler. Førhen var en massagegun meget dyr, og det var derfor de færreste almindelige mennesker, der havde råd til en. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag kan du nemlig købe en billig massagegun på nettet.

Hvordan bruger jeg en massagegun?

En massagegun har en række forskellige styrker samt forskellige hoveder. Styrken justerer du på din massagegun, og den bestemmer, hvor hurtigt hovedet skal bevæge sig frem og tilbage. Jo højere styrke jo kraftigere massage. De forskellige hoveder egner sig til forskellige muskler, og dem kan du let skifte imellem. Du bruger din massagegun ved at køre hovedet let henover den ømme muskel. Hvis du er ekstra øm, kan du holde din massagegun stille i et halvt minuts tid på den ømme muskel. En massagegun er forholdsvis lydløs, og den kan derfor bruges hjemme foran fjernsynet.