Giv kroppen sundhedstilskud

Har du forsøgt at følge med i de forskellige kosttilskud, der findes på markedet? Det kan være en umulig opgave, for der findes rigtig, rigtig mange, og det er ikke alle, der er lige gavnlige. I virkeligheden har flere studier vist, at der ikke er en bevist effekt af mange kosttilskud, mens der er andre, der viser bedre resultater. Kollagen er en af de få tilskud, der faktisk er belæg for, kan virke på nogle. Det er med til at styrke flere forskellige processer i kroppen, der blandt andet får vores muskler til at arbejde.

Det betyder også, at det måske er et kosttilskud, du primært har hørt om i forbindelse med folk, der træner meget, men det kan også sagtens bruges af andre. Nogle bruger det for at bekæmpe blandt andet appelsinhud, og selvom det bør kombineres med for eksempel træning, er det ikke noget, der kan være skadeligt at tage. Det findes i forskellige udgaver og typer, der typisk indtages i forbindelse med et måltid.

Kroppens egen produktion

Kollagen er et af de stoffer, kroppen selv kan producere. Det er altså ikke noget, der er ukendt for kroppen, men fra du er 30-35 år, vil den naturlige produktion af stoffet falde. Det er en af grundene til, at der langsomt vil begynde at opstå forskellige aldringstegn. Nogle er måske ikke så tydelige og nogle, man mest selv lægger mærke til, mens andre står mere klart frem.

Kollagen er opdelt efter typer, der bør vælges efter, om det er muskler og ledbånd, du gerne vil styrke, eller om du hellere vil have strammet huden op. Type 1 retter sig primært til de indre strukturer, mens type 2 går efter netop huden. Der er desuden dokumenteret effekt efter cirka 6-8 uger, så efter blot et par måneder bør du kunne se resultater, selvom det ikke nødvendigvis er enorme ændringer.