Hold dig i gang med dit eget træningsrum

Der er ingen tvivl om, at der følger en lang række fordele med, når du sørger for at holde dig i gang med bevægelse og motion jævnligt. Det er godt for både din fysik og psyke.

 

Hvis du har et ønske om at gøre motion til en større del af din hverdag, er det f.eks. en idé at lave dit eget træningsrum derhjemme. Det gør det nemmere at motionere når som helst.

 

Vælg den rigtige gulvbeklædning

 

Når du laver dit eget træningsrum, så kræver det naturligvis, at du har et rum ledigt til det. Men når først du har det på plads, er det bare at komme i gang med at indrette det. Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger den rigtige gulvbeklædning. Det er nemlig ikke alle former for gulv, der er lige behagelige at træne på.

 

Det er en fordel med noget gulv, der ikke er for hårdt. Der findes nogle gulvtyper, der er specielt egnet til et træningsrum, så det er en god idé at vælge sådan et.

 

Find nogle træningsmaskiner- og udstyr

 

Det er naturligvis nødvendigt med nogle forskellige maskiner og udstyr, der gør det muligt for dig at træne og motionere på forskellige måder. Når du laver dit eget træningsrum, er det bare at udvælge alle de maskiner og udstyr, som du foretrækker.

 

Det er nemt at variere antal træningsmaskiner- og udstyr alt afhængig af, hvor meget plads du har. Her finder du f.eks. TRX træning udstyr.

 

Indret med spejle og lamper

 

Dit træningsrum skal være et sted, der er indbydende, så du får lyst til at bruge tid der. Derfor er der forskellige ting, der er gode at indrette med, så det bliver et fedt rum. F.eks. er det rigtig rart med nogle store spejle. Der er nogle øvelser, der er langt lettere at lave, når du har mulighed for at se dig selv imens. Spejle er også effektive til at få et mindre rum til at virke større.

 

Desuden er det vigtigt med en god belysning, der gør det behageligt at træne. Det er hverken rart med en for skarp eller for svag belysning. Et par gode loftlamper eller spots er rigtig effektivt i et træningsrum, da det giver et godt lys, men samtidig ikke er for kraftigt. Det handler dog tit om at sammenligne nogle forskellige alternativer.