Husk at tænke på efterskoler i god tid

Det er blevet populært at tage på efterskole i 9. eller 10. klasse og med god grund. Det er ofte på efterskoler, man lærer sig selv at kende, hvilket hænger sammen med, at de kan noget helt særligt, som almindelige folkeskoler ikke kan. Man kan nemlig vælge efterskoler efter interesse. Mange af dem har nemlig indbygget en bestemt specialitet, som man kan få lov til at beskæftige sig med. I den forbindelse er der mange, som vælger idræstefterskoler, fordi de kombinerer det skolefaglige med bevægelse og aktivitet. En af dem hedder Stidsholt og ligger i Nordjylland.

Efterskole med speciale i sport

Der kommer flere og flere idrætsefterskoler, fordi efterspørgslen er så stor. Det er derfor en god idé at skrive sig op i god tid, så man er sikret en plads. Der er ofte flere sportslinjer, så hvis man f.eks. søger en god håndbold efterskole til sit barn, er det ikke for tidligt at søge mindst et år i forvejen. Det kan være meget dannende for et ungt menneske at komme væk og mærke, at man kan klare sig uden forældrene, og mange møder deres bedste venner på en efterskole.

Det er sundt at få trænet sin selvstændighed

Efterskoler er gode til at spore unge mennesker ind på hvilken vej, de skal gå i livet. Drømmer man om en professionel karriere inden for f.eks. håndbold, er efterskolen et godt sted at starte. Kombinationen af skole og sport er som skabt til personer med sportsambitioner, men selv hvis det også bare er sport på hobbyplan, kan et ophold på en sportsefterskole være det helt rigtige.

Som sagt er pladserne ikke ubegrænsede, så jo før man starter med at undersøge, hvad der er på markedet, jo bedre er chancen for at få en plads på drømmeskolen, så forsøg at være ude i god tid.