Hvor meget er dit guld værd?

I over 6000 år har guld været brugt som betalingsmiddel og til at sikre og opbevare værdier. Derfor er der en masse guld i omløb i alverdens størrelser og former. Ligger du inde med noget guld, så kan det være en god idé at få det vurderet. Sælg dit guld i København området her.

Er du i tvivl om, hvorfor guld har den værdi, den har, så er det bare om at kigge i historiebøgerne. Det menes nemlig, at den guld vi graver op fra jorden i dag, stammer fra asteroide nedslag for omkring fire milliarder år siden. Guldet har altså rejst igennem rummet i mange tusinder af år, inden det har fundet vej til smykker og andre udformninger, som vi kender det i dag.

Hvor bruges guld?

Anvendelsen af guld fortæller historien om et ædelmetal, som har mange brugbare egenskaber. I dag bruges guld hovedsageligt i smykker. Ca. 78 procent af guld i dag går til fingerringe, øreringe mv. Guldet er særligt attraktivt, da det ikke reagere med huden, og derfor kan folk med allergi overfor metal bruge smykker lavet af guld uden problemer. En lille mængde guld bruges også i næsten al elektronik, som vi kender i dag. Her sikrer guldet mod korrison, og kan samtidig fungere som en meget effektiv leder i forhold til elektriske strømme.

Vi kender også alle sammen brugen af guld i tandplejen, hvor dets fremmeste egenskab igen er det faktum, at det ikke reagerer med andre ting. I rumfart benyttes guld også i stor grad. I alt fra beskyttelse af elektroniske kredsløb til selve astronauternes visir findes guld til at forhindre farlig stråling. Guld som valuta er også en ting som alle kender. Fra guldmønter med Rundetårnet i København til rene guldbarrer.

Stor interesse for guld

I forbindelse med diverse kriser i historiens løb, så er der altid en ting, som er sikkert. Guldet stiger! Under finanskrisen i 2008 så man, at flere og flere søgte mod at investere i guld for at undgå at lide tab. Det samme har gjort sig gældende under Corona-perioden. I sommeren 2020 ramte guldpriserne det højeste niveau i over 20 år, hvilket var en seksdobling i forhold til årtusindeskiftet. Priserne på guld er stadig meget højt, og det er måske derfor en god idé at få vurderet dit guld. I Danmark kræver det en licens hos Politiet at få lov at handle med guld. Det har firmaet goodolddays.dk, som tilbyder at vurdere og evt. købe dit guld. Firmaet har til huse i København, og har over 40 års erfaring i vurdering og handel med antikviteter, porcelæn og guld og sølv.