Hvorfor gå i psykoterapi?

Der kan være rigtig mange grunde til, at man føler, at man har brug for at gå i psykoterapi. Derfor er der også stor forskel på, hvad der får folk til at træffe denne beslutning.

Ikke alle mener, at en psykoterapeut er det rette valg. Ofte skyldes dette, at folk i stedet ønsker at gå til en psykolog. Det er dog en personlig vurdering, hvad man mener, der er den rette beslutning.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er den rette beslutning at gå i psykoterapi? I så fald kan du herunder læse nærmere om en række af de mest hyppige årsager til, at folk træffer denne beslutning.

Stor forskel på, hvorfor folk går i psykoterapi

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er stor forskel på, hvad der får folk til at gå i psykoterapi. Der er nemlig rigtig mange ting, som en psykoterapeut kan hjælpe med.

Langt de fleste vælger dog at opsøge en psykoterapeut, fordi der er noget i deres liv, der går dem på og derfor forringer deres livskvalitet på en eller flere måder.

F.eks. kan det skyldes, at de kæmper med angst, OCD, depression, stress, mindreværd eller generthed. Dette er dog kun et fåtal af de ting, du kan få hjælp til hos en psykoterapeut.

Du skal selv være indstillet på det

Har du gjort dig tanker om at gå i psykoterapi, er det vigtigt, at du selv er hundrede procent indstillet på det. Er du ikke det, vil du nemlig næppe få de resultater, du ønsker at få ud af det.

Der er rigtig mange, der betragter psykoterapeuter som mirakelmagere. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er tilfældet. De kan kun give dig værktøjer, der kan hjælpe dig – arbejdet skal du selv udføre.

Har du f.eks. overvejet at finde et sted, hvor du kan gå i terapi Odense, er det afsindigt vigtigt, at du er overbevist om, at du vil det med hele dit hjerte.

Rigtig mange har succes med psykoterapi

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange, der har stor succes med psykoterapi. Fælles for dem, der får succes med det er dog, at de selv har været indstillet på det.

Hertil har de også det tilfælles, at de har været indstillet på, at det er en proces. Uanset om man vil gå i terapi med lavt selvværd, stress eller noget tredje, kræver det tålmodighed at få de resultater, man ønsker at få.