Italiensk vin – en guide til valg af den helt rette flaske

Er du også fan af italiensk vin? Føler du dog ikke, at du ved særligt meget om det? Måske slet ikke nok til at vide, hvilken vin du bør gå efter? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at lære meget mere om netop italiensk vin, så du i fremtiden altid kan få valgt den helt rette af slagsen. Italiensk vin er faktisk den type vin, der bliver importeret allermest til Danmark, og derfor kender langt de fleste, danske vinentusiaster meget til italiensk vin. Nogle af de mest kendte er for eksempel Barolo, Amarone, Brunello og Ripasso. Ønsker du således at lære mere om netop disse vine, så læs med her, eller gå allerede i dag på opdagelse i italiensk vin.

Italiensk vin er kendt og elsket hele verden over

Italien har generelt enormt stor succes med vin, og det er der ikke noget at sige til. I Italien har de nemlig intet mindre end 1000 registrerede druesorter, og af netop den grund har de altså også enormt meget at byde på, når det kommer til vin. Der er mange grunde til, hvorfor der findes så mange forskellige italienske druer. Dog er den mest fremtrædende grund, at Italien har rigtigt mange lokale druer, der bliver brugt til at producere lokale vine i de forskellige regioner – og hvis der er noget, Italien har mange af, udover druer selvfølgelig, så er det regioner. De lokale vine er ofte rigtig interessante, idet de skiller sig ud fra mængden. Det er dog især regionerne Piemonte, Toscana og Veneto, der ligger i front. Herfra stammer nogle af de meste populære vine i hele verden – Barolo, Barbaresco, Brunello, Chianti og Amarone.

Italiensk vin falder i de flestes smag

Italiens enorme antal af regioner er noget af det, der især er med til at gøre Italien til et interessant vinland. Du finder over 20 forskellige regioner i Italien, og forskellen på italiensk vin fra nord og syd er enorm. En italiensk vin fra Norditalien er for eksempel mere elegant sammenlignet med italiensk vin fra Syditalien. Disse er ofte mere søde og fyldige. Når det kommer til italiensk vin, har du altså rig mulighed for at finde en unik vin af ualmindeligt høj kvalitet, som vil falde i god jord hos de fleste.