Køb vægtskiver til hjemmetræningen

Når man nævner vægtskiver, er det første, man tænker på, vægtløftning. Det er naturligt, fordi vægtløftning kræver vægtskiver, som du løfter over hovedet med armene. Men vægtskiver er ikke kun for vægtløftere – de er også perfekte til dig der gerne vil lave træning derhjemme med en vægtstang. En vægtstang er en vigtigt ting at eje, så hvis du vil opbygge en pæn samling vægtstænger derhjemme, må du hellere købe dig nogle vægtskiver også, så du kan træne mere end én muskelgruppe – og det er ikke så dyrt, som du tror! Alle Fitnessudsalg.dk’s vægtstænger leveres med standard vægtskiver (afhængig af vægtstangstype), men det kan betale sig at købe ekstra vægtskiver.

 

Få de rigtige vægtskiver

Hvis du laver rigtige squats, dødløft og andre vægtløftningsøvelser under dine træningspas, skal du sikre dig, at de vægte, du køber, kan modstå en sådan belastning . Der kan stå “til håndvægte” eller “til vægtstænger” på vægtene, men de må ikke have en for stor diameter. Der er nogle forskellige vægtskiver når det kommer til styrketræning, hvor de mest almindelige også bliver brugt til de olympiske vægtstænger, så det er god kvalitet som du får ved køb af disse vægtskiver. Disse vægtskiver findes i en standardstørrelse, der passer til både tynde og tykke standardstænger. Der er én undtagelse: Hvis dine plader ikke passer på vægtstangen vil du ikke kunne få dem på og derfor ikke anvende den mest effektive måde, så det er vigtigt at købe dem i den rigtige størrelse.

 

Vægtskiver til dine behov

Hvis du ikke kan finde vægtskiver, der passer til din vægtstang, kan du også købe vægtskiver i gummi, der er beregnet til at blive brugt på olympiske stænger. Disse vægtskiver er meget store og har et hul i midten, så de passer over en olympisk stang – du skal bruge en i begge ender af stangen, hvis du vil løfte dem med én hånd. Dette gør disse vægte mindre velegnede til personer med begrænset styrke, som ikke har brug for tunge belastninger. Hvis du vælger denne type vægtskive, er det lige så vigtigt, at din vægtstangen er solid nok til at kunne klare vægten. Du kan finde en masse forskellige vægtskiver på fitnessudstyr.dk, og der er helt sikkert noget der passer til lige præcis dine behov.