Kommunikationen er nøglen i et parforhold.

Et godt parforhold er hvor man snakker sammen, i et normalt toneleje, Et forhold hvor man giver plads til hinanden hver i sær, hvor man kan både snakke og lytte på skift. Hvis man ikke er gode til at kommunikere på en fornuftig måde, så vil, forholdet ikke vare særlig længe. Derfor er det en god ide at man er enige om hvordan forholdet skal være, og sige fra og i mod, når man føler sig uretfærdig behandlet. Det betyder så også, at man skal være god til at give plads til den anden. Give sin partner luft til at kunne være sig selv, uanset hvordan ens egne behov er. Det er tilladt at fortælle hvad man føler i forskellige situationer. For med kommunikation kan man nå rigtig langt i et forhold. 

Ærlighed

At man er ærlige overfor hinanden i et forhold er alpha og omega! Et forhold vil ikke fungere ordentligt, hvis man ikke kan fortælle ærligt hvad man føler, eller hvad man ønsker. Det vil føre til skænderier, mistro, og værst af alt utroskab. Når et forhold et dårligt, vil man have naturlig tilgang til at søge udenfor, for at få bekræftelse eller for at føle lidt igen. Man kan aldrig komme galt i byen ved at man fortæller ærligt og oprigtigt det man tænker og føler i en given situation til sin partner. Kommunikation og ærlig er topprioritet hos rigtig mange. 

Giv plads til hinanden

Man finder sammen og er smaskforelsket. I starten er man uadskillelige, men når forelskelsen har lagt sig lidt, så er det også vigtigt, at man giver plads til hinanden. Selvom det kan være svært at give lidt slip, så er det vigtigt at man ikke kvæler den anden i kærlighed, bogstavelig talt. Giv din partner plads til at mærke efter hvordan det hele føles, og her betyder det så, at man ej heller tager alt for store skrift i forholdet. At det går for hurtigt, kan være svært at se når man står i situationen, men når man får lidt tænkepause, så er det dér, at det går op for mange, at det er gået alt for stærkt, og så har man tendens til at man trække sig tilbage. 

Derfor er det vigtigt at man tager små skridt i starten, at man mærker efter hvad man føler, og vigtigst af alt, at man kommunikere sine følelser for sin partner. Det kommer man længst med i et parforhold.