Lær mere om kropsterapi lige her

Kunne du godt tænke dig at lære mere om kropsterapi og menneskekroppen som helhed? Så er du heldigvis kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad kropsterapi er, og hvordan det kan være hjælpe dig med at behandle andre.

Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for, hvordan kropsterapi – som body all mind – adskiller sig fra andre og mere traditionelle behandlingsformer, vi kender i dag.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er i bund og grund en betegnelse for en række forskellige tilgange til at behandle menneskekroppen. Det unikke ved kropsterapi er, at den ikke udelukkende er forbeholdt det fysiske eller det psykiske aspekt. Kropsterapi handler om at kombinere disse for at få en mere holistisk indgangsvinkel til behandlingen og menneskekroppen som helhed.

Derfor kan man sige, at kropsterapi ikke blot er én behandlingsform, men nærmere er en indgangsvinkel til, hvordan man kan arbejde med menneskekroppens fysiske og psykiske fænomener i samspil.

Sammenhængen mellem fysisk og psykisk velvære

I mange traditionelle og fysiske behandlingsformer, som eksempelvis massage, er det udelukkende det fysiske, der bliver behandlet. Den psykiske del bliver ikke anerkendt, hvilket er noget, som kropsterapien ønsker at gøre op med. Præmissen er, at mentale og psykiske udfordringer kan sætte sig som fysiske smerter i kroppen – og det fungerer også den anden vej rundt. Hvis du har ondt i kroppen, kan det have en negativ indvirkning på dit humør og dit sind.

Body All Mind som behandlingsform

I forbindelse med det ovenstående er det vigtigt, at man som kropsterapeut anerkender, at der er en sammenhæng mellem det fysiske og det psykiske. Denne holistiske tilgang giver en mere nuanceret behandling, hvor der ligeværdigt bliver fokuseret på begge elementer.

Body All Mind er en kombination af forskellige behandlingsformer, der kan bruges efter behov. Ingen kroppe er ens, hvorfor skal behandlingen så være ens?