Overstrygning tegltag – forlæng dit tags levetid

Med overstrygning forlænges et tags levetid. Er du begyndt at finde tegn på svamp eller råd i dine spær? Trænger vand ind gennem dit tag? I så fald er det på tide at få lavet en overstrygning af dit tag. Fugt er meget ødelæggende for et tag, og det er derfor vigtigt at komme en masse problemer i forkøbet og få lavet en overstrygning. Overstrygning er en billig løsning, hvis dit tag trænger til renovering. Der er mange gode grunde til at vælge overstrygning. Fugemassen, som man bruger, forbliver elastisk, hvorfor den kan give sig med taget i al vind og vejr. Inden man foretager overstrygningen, skal taget være rent. Hvis der er mange alger på taget, behandles dette inden selve overstrygningen påbegyndes. Det æstetiske er naturligvis vigtigt, da man ønsker, at taget skal være super pænt efter overstrygningen. Fugen skal være ensartet, og dette kan man sikre ved at bruge det rette tryk og den rette varme. Hvis ikke man kan få adgang til loftetagens skråvægge og skunker i sit hus, er overstrygningen typisk at foretrække frem for understrygning. Taget bliver pænest, hvis man overstryger hele taget. Hvis du vil forlænge dit tags levetid uden at investere i et nyt, så er overstrygning af tegltag en fantastisk løsning.

Overstrygning – de gode egenskaber

En overstrygning kan stå imod selv det mest ekstreme vejr, vi har i Danmark. Fugerne tager hverken skade af høj varme eller frost. Overstrygninger kan holde både slagregn og fygesne ude fra loftet under taget. Taget kan derfor modstå voldsomt uvejr både i form af skybrud og kraftige storme. Fugemassen har en rigtig stor hæfteevne, hvorfor tagstenene næsten limes sammen til én stor sammenhængende overflade. Det betyder naturligvis, at dit tag bliver ekstremt modstandsdygtigt overfor det skiftende danske vejr. Desuden er det meget billigt i forhold til at bygge et helt nyt tag.

Forskel på under- og overstrygning

Der er forskel på overstrygning og understrygning. Mange gamle huse er bygget med undertage af plastik. Med tiden bliver disse undertage utætte. I de situationer er en understrygning en god løsning, eftersom det både er billigere og nemmere end at bygge et nyt tag. Ved understrygning fikser man dårlige undertage ved at bruge samme fugemasse, som man bruger til overstrygning. Ved understrygning sikrer man dog i modsætning til ved overstrygning taget indefra. På den måde forlænges tagets levetid markant, ligesom det er tilfældet, når man laver en overstrygning.