Sådan kan du bruge dine vinrester til lækre retter

Har du nogensinde tøvet med at åbne en flaske vin fordi du ved at du ikke får drukket det hele? Eller måske har du oplevet at have flere åbnede flasker som rest efter en middag med vennerne? Her er nogle gode måder du kan give dine vinrester nyt og lækkert liv.

Rødvin

Afhængigt af om det er hvidvin, rødvin eller rose kan du bruge dine rester forskelligt. Hvis man forestiller sig du har haft åbnet en lækker shiraz, som er en af de mest populære rødvine grundet dens fyldige og dybe smag, er der mange måder at give den nyt liv dagen efter, hvis ikke du har modet på selv at drikke den færdig. Så køb shiraz vin, ikke kun for den lækre smag om aftenen, men også for de mange lækre smage den kan bidrage til. Den klassiske brug ville være at bruge vinen i en gryderet eller lasagne, dette bringer en smag til retten som man ikke kan få på andre måder. Hvis man har lyst til at prøve noget nyt, kan man nemt lave en rødvinseddike, som du kan opbevare længe og ville være lækkert til salater. Hvis du er i det søde hjørne, kan du lave en rødvinschokoladekage, de dybe bærnoter fra især en Shiraz ville komplimentere chokoladen til perfektion.

Hvidvin

Ligesom med rødvin er der mange gode måder at kunne bruge den i retter og på andre kreative måder i køkkenet. Eksempelvis kan en Chardonnay være formidabel i en sauce med nogle urter. Dette fungerer især godt med fisk, eksempelvis kan man nemt lave Mules Frites som består af en hvidvinsovs med muslinger og pomfritter til. Hvidvin kan man også lave vingummier ud af, især Riesling er godt til dette formål. Derudover kan man lave hjemmelavet syltetøj, som kunne være lækkert over ricotta toast. Kun kreativiteten sætter grænser her.