Sådan kan du være med til at sikre dine ansattes sundhed

18. november 2021

Sundhed er ikke kun et privat anliggende, men også noget der har betydning i erhvervslivet. For det første kan arbejdsdagen sagtens være med til at slide på sundheden, mens dalende sundhed også bliver et problem for virksomheden, da der så vil mangle arbejdskraft. Sundhed er altså ønskværdigt for begge parter, og I som virksomhed har et ansvar over for jeres ansatte.

God luftkvalitet

For at man skal have det godt på arbejdet, er det også nødvendigt, at der er en god luftkvalitet og et overordnet godt indeklima. Når kroppen og hjerne arbejder, kræves der meget ilt, og denne ilt skal jo gerne findes i luften – problemet med dårlig luft er, at iltniveauet er dalende, og dermed er der også mindre ilt til dine ansattes kroppe. Det kan godt blive et problem for dem, fordi de både mentalt og fysisk vil blive trætte. Dermed bliver det også et problem for virksomheden.
God ventilation og udskiftning af den gamle luft er altså vigtigt på enhver arbejdsplads.

Komfortable kontormøbler

Har de ansatte siddet ned ved deres plads på kontoret hele dagen ved nogle kontormøbler, der ikke er af en god nok kvalitet, er der desværre en stor risiko for, at de på et tidspunkt udvikler smerter. Det vil ofte være i ryggen, men disse smerter kan også komme så mange andre steder – og er en stor distraktion i arbejdsdagen.

Overvej en investering i exoskelet til fysisk krævende arbejde

Det giver lidt sig selv, at fysisk krævende arbejde slider hårdt på kroppen. Derfor er det en rigtig god ide, hvis I som virksomhed gør noget for, at jeres ansatte ikke bliver nødt til at forlade arbejdsmarkedet tidligt grundet en slidt krop. Et exoskeleton kan f.eks. gøre de fysisk hårde bevægelser mindre krævende for en lagerarbejder, logistiskarbejder eller noget tredje krævende arbejde.