Sådan kommer du stærkt tilbage fra en knæskade

Er du sportsudøver, som lider af en knæskade, kender du helt sikkert følelsen af at være helt slået ud. Brækkede knogler, forstrækninger og selv forstuvninger kommer vi os over med tid, men der er ikke meget vi skal passe lige så godt på som vores led.

Det er ikke umuligt at komme sig efter en knæskade, men det kræver benhårdt arbejde og dedikation. Det er den slags skader, der kun kan blive bedre med professionel hjælp. Du kan dog få et hurtigt overblik over fremgangsmetoden her.

Og det var så korsbåndet…

En af de værste, men desværre mest almindelige, knæskader er korsbåndsskader. Vi har to korsbånd i hvert knæ betegnet som det forreste og bagerste korsbånd. En gængs beskyttelse efter korsbåndsskaden er sket er en knæskinne til korsbåndsskade, som du kan Køb her. (for) Mange professionelle sportsudøvere oplever at rive et af deres korsbånd helt eller delvist over, og vejen tilbage er lang. Undervejs skal du bære knæskinne til korsbåndsskade, for at styrke knæet. Det starter med en operation, hvor korsbåndet bliver erstattet med en sene, som tages fra et andet sted i kroppen. Herefter starter en hård genoptræning med masser af knæøvelser, men efter et års tid med dedikeret arbejde oplever de fleste at være stærkt tilbage uden varige mén – såfremt man fortsat passer på sig selv og genoptræner jævnligt!

Forebyggelse af knæskade

Den vigtigste forebyggelse, du kan lave, er at sørge for at holde musklerne omkring knæet stærke og modstandsdygtige gennem træning. Dette gælder specielt, hvis du er sportsudøver og dyrker en sport, hvor dit knæ ofte kan komme ud for vrid. Dette sker for eksempel ofte i håndbold eller fodbold. Undgå så vidt muligt at komme ud i situationer, hvor dit knæ kan foretage disse vrid, men hvis uheldet er ude, må du stole på, at de øvelser du har lavet er tilstrækkelige til beskyttelse.