Slip for at rydde op efter dit barn efter hvert måltid

Hvordan undgår man med små børn i familien, at familiemiddagene ikke bliver store svinestier gang på gang grundet børnenes endnu manglende finmotorik? Det er et fornuftigt spørgsmål, som mange forældre på et tidspunkt får stillet sig selv.

Hagesmække

Den ganske oplagte løsning på det uendelige problem er hagesmække – bestil hagesmække her. Hagesmække findes i mange udgaver. Der er hagesmække af stofmateriale, andre er af gummi eller plast, og nogle er endda udformet mere trøjer end som egentlige hagesmække, som man lige smækker rundt om halsen på barnet.

Stofhagesmække

En hagesmæk af stof er optimal at bruge, fordi man da altid lige kan bruge hagesmækken som klud til at tørre barnets hage eller ansigt af for mad. Den er letbevægelig, da stof ikke er stift. Derudover er der absolut ingen fare for, at den sidder ubehageligt om barnets hals, da hagesmække af stof ikke gør ondt. Stof er et blødt og flytbart materiale, som ikke kan ”skære” eller kradse i huden – medmindre selvfølgelig at det er uld eller andet, som nogles hud irriteres af. Dog er hagesmække sjældent produceret af uldstof.

Gummi- eller plasthagesmække

En ulempe ved stofhagesmække, som gummi- eller plasthagesmække gør op for, er, at de ikke kan bue ud og forme en slags skål, som kan gribe den faldende mad. Gummi- eller plasthagesmække kan derimod ikke tages op og tørre barnets ansigt af, da de er faste. De laves selvfølgelig med den hensigt, at de ikke skal irritere barnet i nakken ved at gøre ondt el.lign. Det er dog sværere at undgå fuldstændig end med stofhagesmække.

Trøjehagesmække

En hagesmæk udformet som en trøje, eller som er meget lang, vil være af stof, og den vil sikre, at dit barns arme ikke smøres ind i mad. Når barnet tørrer munden af med armen, vil det i stedet komme på hagesmækken.