Søg behandling mod alkoholisme hos professionelle

Har du gennem noget tid spekuleret over, om du har et alkoholmisbrug? Nogle gange kan det være svært at vurdere, og andre gange er det meget nemt. Hvis du bruger alkohol som en slags medicin til at tage brodden af ensomhed, angst eller depression, har du et usundt forhold til alkohol. Og hvis du kan mærke, at din sociale omgangskreds kommenterer på, hvor ofte du drikker, har du nok også.

Gå i behandling, hvis du ud af dit alkoholmisbrug

Har du mod på at opsøge hjælp, gælder det om at gøre det de rette steder. Ofte vil det være bedst at gå i behandling, hvor målet er helt at stoppe med at drikke alkohol. Det kan godt lyde voldsomt, da alkohol udgør så stor en del af vores kultur. Men det er muligt at undslippe flaskens fristelser og at trives i en tilværelse, hvor du aldrig drikker. Du skal bare have de rette redskaber til den tilværelse.

Læs om behandling mod alkoholisme

Læs mere om alkoholbehandling inde på et behandlingscenters hjemmeside. For det kan være svært at udtale sig i generelle vendinger om, hvordan behandling foregår. Forskellige centre/behandlere sværger til forskellige metoder. Hvis du er på jagt efter en metode med høj succesrate, så overvej et forløb baseret på det amerikanske 12-trinsprogram. Her anskuer man alkoholismen som sygdom.

Vær indstillet på at få en anden hverdag

Hvis du er i arbejde, skal du indstille dig på at fortælle din arbejdsgiver, at du ikke kan møde op i de uger, et 12-trinsforløb varer. Ikke at du behøver oplyse din arbejdsgiver om årsagen til sygefraværet, men på et 12-trinsforløb er du på behandlingscentret, hvor at du får dagene til at gå med aktiviteter, samtaler mv. Du vender først tilbage til dine normale rammer, når at forløbet har nået til sin ende.