Springhaler er med til at hjælpe økosystemet

Springhaler er en af de mest udbredte former for liv på planeten, og de spiller en vigtig rolle i økosystemet ved at hjælpe med at nedbryde dødt materiale. Springhaler kræver fugt og føde for at kunne formere sig, og deres primære fødekilde er svampe. I naturen lever springhaler over hele kloden, hvilket gør dem til den mest udbredte form for liv på planeten. Deres primære fødekilde vil være svampe, og af denne grund er springhaler fantastiske i terrariet med levende planter. Bortset fra svampe spiser springhaler næsten alt, uanset om det er animalsk eller vegetabilsk protein. Springhaler vil dog spise dødt materiale, så du skal ikke være bekymret for, at springhaler vil angribe terrariebeboerne.

Springhaler giver en masse til miljøet

Som tidligere nævnt kan springhaler være yderst gavnlige for et terrariemiljø. Ved at fungere som naturlige “skraldesamlere” hjælper de med at nedbryde organisk materiale og holde terrariet rent. Dette er især nyttigt i regnskovsterrarier, hvor den relative luftfugtighed er højere – springhaler trives godt under disse forhold og vil formere sig hurtigere. Generelt kan springhaler i dit terrarie være med til at skabe et sundere og mere afbalanceret økosystem. De er forholdsvis nemme at passe og er en fremragende tilføjelse til ethvert terrarieopsætning.

Hvordan håndtere mand springhaler

Hvis du har springhaler i dine potteplanter, kan du gøre et par ting for at bekæmpe dem. Først og fremmest skal du sikre dig, at det virkelig er springhaler og ikke et andet lille insekt. Det kan du gøre ved at tage en prøve af insekterne med til dit lokale gartneri eller havecenter. Når du er sikker på, at der er tale om springhaler, skal du vande dine planter sparsomt. Det kan også være nødvendigt at vande dem i en underskål, da springhalerne kan få jorden til at falde sammen og gøre den dårligt drænet. Hvis jorden er for beskadiget, skal du måske udskifte den og omplante planten til ny jord.