Tips og tricks til dig, der skal købe ny computer

Stiller du dig selv spørgsmålet ”hvilken computer skal jeg vælge”, så opstår der typisk et hav af andre spørgsmål. Har du brug for en stationær eller bærbar computer? Er lang batteritid vigtig for dig? Kunne det være rart med  en stor skærm? Eller er 14” tilstrækkelig? Hvilket brand skal man vælge? Hvilken processor? Hvor mange RAM?

Det kan være svært at tage stilling til dem alle på én gang. Men det er der heldigvis råd for. Vi giver dig her tips og tricks, så du er bedre klædt på til du skal købe computer.

Hvad skal min computer bruges til?

Det er altid en rigtig god start at spørge sig selv, hvad din computer skal bruges til.

Skal computeren eksempelvis bruges til studiet, eller skal du have den med dig på farten, skal du kigge efter en bærbar computer med en 14” skærm eller mindre.

Bruger du din computer udelukkende derhjemme, men nyder stadig at kunne bruge den i sofaen, ude i haven eller i køkkenet, er en 15” eller 17” bærbar computer det rette valg til dig.

Men hvis du skal bruge din nye computer til at redigere billeder eller videoer, mens du sidder ved dit skrivebord, vil det nok være smartere at vælge en stationær computer med større skærm, så du kan få alle detaljerne med. Med stationære computere får du også tit mere ydeevne for pengene.

Hvilke programmer skal din computer kunne klare?

Det næste du skal overveje, som kan hjælpe dig med at købe computer, er hvilke programmer din computer skal kunne klare – og hvor mange af disse skal være åbne samtidigt.

Skal din nye computer have foto- og/eller videoredigeringsprogrammer, skal du vælge en computer med minimum en AMD Ryzen 5 eller lignende, 8 GB RAM og 512 GB SSD-harddisk.

Er du i stedet typen, der surfer på internettet, mens du har musik kørende i baggrunden og har et enkelt Word-dokument åbent på samme tid, kan du nøjes med en computer med en Pentium eller Celeron processor, mens 8 GB RAM stadig vil være at foretrække.

 

Hvilken computer skal jeg vælge?

Som du nok kan se, så er der mange ting, man skal overveje, når man skal vælge ny computer. Og man kan blive endnu mere rundtosset, når man kigger efter ny computer ved nogle af de store elektronikforhandlere.

Derfor er den danske computerforretning Duka gået en anden vej. Ved at begrænse sortimentet af computere til et mindre men nøjere udvalgt, har de gjort det nemt for dig at finde og købe en computer, der passer til det du skal bruge den til. De har også skrevet en fin artikel, der hjælper dig med valget af ny computer.

Læs mere om hvad der er vigtigt når du køber computer