Tips til at undgå overvægt

Det er vigtigt, at man tager sig godt af sin sundhed. Det kan dog for nogen være svært at gøre. Hvis du er én af dem, som har svært ved at tage sig godt af sundheden, så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig et par tips til at undgå overvægt.

Hold styr på din BMI

Det er en god ide at holde styr på din Body Mass Index, da denne kan være med til at fortælle dig, om du er overvægtig eller ej. Dette kan du finde ud af ved brug af en formel, som lader dig beregne denne værdi.

Hvis du kan se, at din Body Mass Index ikke stemmer overens med normalværdierne for din aldersgruppe, så kan det være en god ide at tage dig ekstra godt af din sundhed.

Kontakt din læge

Du kan også vælge at tage kontakt til din egen læge. Det kan være fordi, at du har lagt mærke til, at din BMI grænser op til en overvægt, eller at du faktisk kan kategoriseres som overvægtig.

Din egen læge kan således hjælpe dig med at komme på rette spor ved at give dig nogle gode råd til, hvordan du skal ændre din livsstil. Det kan altid være rart at få snakket med en professionel.

Skab balance mellem dine kost- og motionsvaner

Du kan også forebygge eller komme ud af overvægt ved at skabe en god balance mellem dine kost- og motionsvaner. Det er nemlig vigtigt, at du får spist det rigtige og i rigtige mængder, så det passer til, hvor meget du har trænet.

Dermed kan du i løbende regne din BMI ud, så du kan finde ud af, om dine ændringer af spise- og motionsvaner faktisk gør en forskel.

Det kan godt være svært at ændre livsstilen med sunde tiltag, men det kan helt klart være meget belønnende.