Vær hele familien om at lære at surfe

Har I et sommerhus tæt ved havet, eller bor I tæt på det I helårshuset? Da er det en oplagt mulighed, I ikke vil gå glip af at udforske det på andre måder end ved blot at soppe eller at bade. I kan eksempelvis forsøge at lære at surfe. Hvis I gør det som en familieaktivitet, bliver det med garanti meget sjovere.

Poncho og badekåbe

Hvis sommerhuset ligger så tæt på havet, at det ikke svarer til mere end fem minutters gang, er det ikke sikkert, I vil finde det nødvendigt at tage både jakker og tøj med. Men det er heller ikke ligefrem garanteret, at I vil føle jer tilpas med at gå derned kun iført badetøj. Derfor er det praktisk at have badekåbe og poncho til børn med på turen. Der kan være lommer i badekåberne og ponchoerne, så I endda kan medbringe både telefon, nøgler samt andre værdigenstande, I under ingen omstændigheder vil risikere at tabe.

Professionel instruktion

Det kan være en udfordring større end formodet at lære at surfe på egen hånd. Hvis I ikke engang selv har lært det endnu, vil det sandsynligvis vise sig at være en nærmest umulig opgave at lære jeres børn det. Derfor vil det anbefales at melde jer på et hold, hvor man kan få et minikursus. Det er flere steder desuden en mulighed at hyre in privatinstruktør. Fordelen ved det er, at han/hun da udelukkende vil have jer at fokusere på, hvorfor træningen vil være mere effektiv end på et hold med flere elever.

Vær realistiske

I skal ikke forvente at være eksperter efter første uge på havet. Det kan sagtens tage længere at lære surferkunsten. Derfor er det også vigtigt, at børnene ikke får et indtryk af, at de skal kunne surfe uden problemer efter få undervisningstimer – selvom børn ofte har en bedre indlæringsevne.