Vandsport er blevet populært i Danmark

Man tænker ikke på Danmark som et land med meget vandsport udover svømning. Vi har bølger ved Vesterhavet, men det er ingenting sammenlignet med dem som der ved Hawaii eller andre ø grupper. Men vandsporten er ved at blive populær i Danmark. Vi er begyndt at udnytte vinden som drivkraft til nogle vandsports og andre har vi en paddel. Særligt er sporten Paddleboard blevet populær. Det er ikke som at surfe, men man står op på et bræt og bruger en paddel til at styre med og komme frem. Man kan også sidde ned hvis man bliver træt i benene.

Hvem er det der står på paddleboard?

Det er primært de unge mennesker som har fattet kærlighed til denne sport. De bruger mange sommertimer ved vandet for at stå på paddleboard. Det virker måske simpelt nok at stå på et bræt og padle frem og tilbage. Men man skal have en god balance og vide hvordan strømmen er det pågældende område. Det er sket at nogle har mistet orienteringen om hvor de er havnet henne fordi strømmen har været stærkere end de troede og sendt dem væk fra hvor de startede. Men når man har fået styr på balance og vandet kan man komme langt omkring på et paddleboard.

Udstyr til paddleboard

Det kræver ikke meget udstyr at sejle på et paddleboard. Om sommeren, hvis vind og vandet tillader det, er en bikini eller badedragt nok til kvinderne, og mændene kan have badeshorts på. Hvis man vil sejle udenfor sommersæsonen, kræver det er en våddragt for både børn og voksne. En våddragt kan også bruges om sommeren af børn den er UVA og UVB beskyttende. Og selvfølgelig er det vigtigt at have en redningsvest på. Hvis man kommer i den situation at man falder i vandet, er det rart, at man har en redningsvest på.